SMEETS Roland

SMEETS Roland

Bio

Na de studies aan de muziekacademieën Welkenraedt en Eupen bezocht Roland Smeets, geboren in 1969, het Koninklijke conservatorium Luik, waar hij naast harmonie, muziekgeschiedenis en muziekanalyse ook de studie "Solfège Spécialisé" met groot succes afsloot. Op de conservatoria Luxemburg-Stad en Luik studeerde hij daarna voor orkestleider.

Als slagwerker en hoornist werkte hij o.a. bij de "Luikse Filharmoniker", bij de "Koninklijke Opera van Wallonië" en in het "André Rieu-Strauss-Orkest" mee.

De muziek gaf de uit Baelen (België) komende muzikant de gelegenheid landen zoals Spanje, Italië, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Polen, Denemarken, Canada, Brazilië,... te ontdekken.

Naast zijn bezigheid als muziekleraar dirigeert de zelfstandige kunstenaar drie harmoniemuziekverenigingen en is hij bij de muziekuitgeverij "HAFABRA Music" als componist en bewerker actief. In zijn bewerkingen wijdt hij zich hoofdzakelijk aan filmmuziek, tevens vindt hij altijd weer genoegen dit genre te verlaten, zowel voor uitdagendere bewerkingen als voor eigen composities.

Louis Martinus
Louis Martinus
+32(0)4.381.23.28